Hoppa till textinnehållet

Bostadsguiden - Att bygga en bostad

Hus i Västervik

Följ vår steg-för-steg guide inför ditt bostadsbygge och lär dig mer om processen från dröm till nycklarna i handen.

De 6 stegen - Så här förverkligar du din dröm om ett nybyggt hus

Att bygga sitt första hus kan ses som ett stort och komplicerat projekt - men vår ambition är att visa dig hur enkelt det kan vara med vår hjälp.

Vi förstår att du har många frågor och funderingar. Här listar vi 6 snabba tips, men glöm inte - hör bara av dig till oss om det är något du undrar över så hjälper vi till att ge dig personligt anpassade råd och vägledning.

 1. Se över din budget - Vad har du råd att bygga?

  Ett bra sätt att börja är att se över din budget. Då vet du i förväg vilken prisklass du kan kolla på när det kommer till tomter och husleverantörer. Testa gärna vår enkla digitala kalkylator för att få en fingervisning.

 2. Var vill du bo?

  Fundera på var du vill bygga din nya bostad och hur stor tomt du önskar.

 3. Hur ska bostaden se ut?

  Fundera på hur du vill att din bostad ska se ut. Undersök vilka husleverantörer som finns på marknaden eller ta kontakt med en artikekt.

 4. Kontakta banken

  Kontakta banken så tidigt som möjligt. Då kan våra utbildade rådgivare räkna på ett Lånelöfte, lägga upp en budget och räkna på ert boende och ge råd framåt i processen.

 5. Köp tomt och börja bygga

  När du köpt din tomt och det är dags att börja bygga så hjälper banken till med att löpande finansiera bygget. Varje faktura du får skickar du till banken som hjälper till att betala dem genom att nyttja lånet du fått från oss i samband med bostadsbygget.

 6. Slutbesiktning

  När bygget är klart är det dags för en slutbesiktning och värdering av mäklare. Efter det sker en slutplacering av lånen och din rådgivare ger dig råd och vägledning kring räntebindningstider, amortering och dylikt.

Lär dig mer om att bygga hus