Hoppa till huvudinnehåll
Företagsrådgivare Pål har samtal med ACT

Bättre Affärer

September 2023

Bättre Affärer kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är företagare.

Ägarna av ACT står framför tavelvägg med diplom och utmärkelser och samtalar

ACT

De flesta företag har som ambitionen att växa, men att öka omsättningen med mer än 25 procent år efter år förblir för de allra flesta bara en dröm. För Västerviksföretaget ACT är det verklighet i allra högsta grad. 

Female standing in office

Behöver du en revisor?

Sedan 2010 är det inte längre ett krav att alla aktiebolag ska ha en auktoriserad eller godkänd revisor som granskar bolagets redovisning. Mindre och nystartade bolag är undantagna. Här får du veta var gränserna för den så kallade revisorsplikten går.

Så sparar du för framtiden

Private Banking rådgivare Karin Sjögren

Bild: Karin - Försäkringsspecialist i Västervik

Tjänstepension, direktpension eller kapitalförsäkring? Det finns många sätt för dig som företagare att spara för framtiden.  Här visar vi på några av möjligheterna och tittar närmare på tre sparformer.

Tips

Betalkort Företag i stället för Visa Business Card

Du som har ett Visa Business Card kommer under oktober få det utbytt mot ett Betalkort Företag. Det är ett Mastercard och innebär att du får ett nytt och bättre kort i plånboken. Det nya kortet skickas till dig i god tid innan det gamla upphör att gälla. 

Checklistor för hållbarhet

Som inspiration i hållbarhetsarbetet hittar du här checklistor med exempel på åtgärder och aktiviteter som kan föra ditt företag mot en mer hållbar framtid. 

Har du hållbara idéer?

Har du en idé för att minska samhällets klimatpåverkan? Sök stöd från Klimatklivet. Nästa ansökningsperiod är öppen 18–29 september 2023.

Hur tar du betalt av dina kunder?

Oavsett om du driver butik, restaurang eller handel online har Swedbank Pay betallösningen för dig.