Om oss

Tjustbygdens Sparbank är en självständig bank med huvudkontor i skärgårdsstaden Västervik. Hos oss står kunden i centrum och vi erbjuder en hög grad av personlig service tillsammans med smidiga digitala lösningar. Vår hemmamarknad är Västerviks kommun där vi har en mycket stark marknadsposition, men många av våra kunder finns även på andra platser i Sverige. Vi är en väl sammansvetsad personalstyrka på cirka 60 medarbetare som arbetar för att våra kunder och den lokala marknaden ska utvecklas och växa. Vi erbjuder ett komplett utbud av produkter och tjänster till alla kundkategorier. Genom nära samarbete med andra Sparbanker och Swedbank erbjuder vi rikstäckande service, samma lösningar som en storbank samt den lokala bankens närhet, engagemang och beslutskraft. Alla beslut fattas lokalt och bankens överskott går oavkortat till att utveckla verksamheten samt olika former av samhällsnyttiga bidrag. Vår vision är att vara en bättre bank som gör skillnad.

Om tjänsten 

Säkra och väl fungerande fastigheter, lokaler och arbetsplatser är en förutsättning för att bankens arbete med såväl kunder som interna arbetsuppgifter ska fungera på bästa sätt. Att vara Drift- och säkerhetsansvarig är därför en viktig funktion i bankens verksamhet. Rollen är bred och omfattande men innehåller två huvudsakliga arbetsområden:

Arbetsuppgifter

  • I fastighetsansvaret ingår det att ansvara för driftsbudget, förvaltnings- och underhållsplaner samt följa upp dessa. Du planerar och hanterar inköp och upphandling av fastighetsrelaterade tjänster och produkter och har det övergripande ansvaret för allt som har med bankens två fastigheter, lokaler och inventarier att göra. Det innebär utöver ett strategiskt arbete också att se till att funktionsfel och skador på fastigheter, lokaler, bilar, maskiner mm blir åtgärdade.
  • Ansvaret för bankens fysiska säkerhetsarbete innebär bland annat att upprätta rutiner, lämna rekommendationer, bevaka omvärldssituationen och vara ett stöd till medarbetare och chefer i säkerhetsfrågor. Ansvaret omfattar även en övergripande hantering av bankens försäkringsskydd och medverkan i kris- och kontinuitetsplanering. 

Om dig

Vi söker dig som har relevant utbildning och har arbetat några år med drift av fastigheter och utrustning. Du får också gärna ha erfarenhet och kunskap om IT-utrustning och Säkerhet. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker en person som har lätt att samarbeta med såväl personal som hantverkare och andra intressenter. Du är strukturerad och ansvarsfull, har stor drivkraft och initiativförmåga, och kan självständigt driva projekt och skapa utveckling. Du bör vara tekniskt intresserad, och du får gärna vara händig och ha blick för vad som behöver göras. 

Vill du veta mer om tjänsten eller skicka in din ansökan

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till chefen för Administration och riskhantering Henrik Holmberg, tel 0490–815167 () eller personalchef Laila Werme på tel 0490–815142 ().

Mer om Tjustbygdens Sparbank hittar du på www.tjustbanken.se och på sociala medier. Vi ser fram emot din ansökan, i form av CV och personligt brev, vilken mejlas till senast 2023-03-26.