Vilka är vi?

Tjustbygdens Sparbank är en självständig bank med huvudkontor i skärgårdsstaden Västervik. Hos oss står kunden i centrum och vi erbjuder en hög grad av personlig service tillsammans med smidiga digitala lösningar. Vår hemmamarknad är Västerviks kommun där vi har en mycket stark marknadsposition, men många av våra kunder finns även på andra platser i Sverige.

Vi är en väl sammansvetsad personalstyrka på knappt 60 medarbetare som arbetar för att våra kunder och den lokala marknaden ska utvecklas och växa. Vi erbjuder ett komplett utbud av produkter och tjänster till alla kundkategorier.

Genom nära samarbete med andra Sparbanker och Swedbank erbjuder vi rikstäckande service, samma lösningar som en storbank samt den lokala bankens närhet, engagemang och beslutskraft. Alla beslut fattas lokalt och bankens överskott används till att utveckla verksamheten och till olika former av samhällsnyttiga bidrag. Vår vision är att vara en bättre bank som gör skillnad.

Om tjänsten

I rollen som redovisningsekonom ska du tillsammans med dina kollegor ansvara för redovisningen av bankens ekonomiska flöden och säkerställa att banken redovisar rätt information till våra olika intressenter. 

Arbetsuppgifterna är varierande och det är en prestigelös roll som utför både stora och små uppgifter. Du arbetar med allt ifrån löpande bokföring, myndighetsrapportering, månadsbokslut, delårs- årsbokslut och budgetprocess till dagliga avstämningar och prognoser. Du bidrar till att utveckla och kvalitetssäkra arbetet med bankens interna och externa rapportering, analyser och ekonomisk uppföljning. Du har även en viktig roll att fylla som verksamhetsstöd till övriga organisationen när det gäller förståelse för bankens ekonomi. 

Du kommer att tillhöra avdelningen Administration och Riskhantering, ett väl fungerande team om 8 medarbetare som har många beröringspunkter trots specifika ansvarsområden. I arbetet ingår att axla ett visst backupansvar åt dina kollegor.  

Om dig

Du är en ansvarsfull och noggrann person med en förmåga att planera och strukturera. Du är positivt lagd och motiveras av att få jobba i en roll med både rutiner och nya utmaningar att lösa. 

Du kan jobba självständigt men är samtidigt en flexibel lagspelare med bra samarbetsförmåga som genom ditt driv och engagemang bidrar till utveckling av arbetet och god stämning i gruppen. 

Vi vill också att du:

  • har relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet från ekonomiarbete
  • har goda kunskaper inom redovisning
  • har god systemförståelse och god vana av att arbeta i Officefamiljens alla applikationer
  • självständigt kan utföra ekonomiska utredningar och analyser och se samband och flöden
  • har vana och förmåga att läsa och arbeta utifrån regelverk och lagstiftning
  • erfarenhet från bankverksamhet är meriterande

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett roligt, utvecklande och intressant arbete mitt i centrala Västervik. Du är med och skapar växtkraft och livskvalitet i Västerviks kommun eftersom överskott från verksamheten återinvesteras i lokalsamhället. Hållbarhet är vår ledstjärna och genom vårt samarbete med föreningsliv, samhälle och näringsliv ger vi möjligheter för människor och företag att utvecklas.

Vill du veta mera eller skicka in din ansökan

Mejla din ansökan till . Vi påbörjar urvalet under ansökningstiden och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt, dock senast 27 juni 2022. Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Henrik Holmberg på tel. 0490-81 51 67, eller Personalchef Laila Werme på tel.nr 0490 - 81 51 42.