Om OROCO
Vi startade vår verksamhet i oktober 2018 och är ett helägt dotterbolag till Tjustbygdens sparbank AB med huvudkontor i vackra sommarstaden Västervik. Bolaget består av åtta personer varav tre jobbar med riskkontroll. Ostkustens Risk & Compliance AB utför compliance- och riskkontrolltjänster åt tio sparbanker och hjälper dem att utveckla sina verksamheter.

Om jobbet
I rollen som riskkontrollspecialist har du en rådgivande funktion till styrelse och bankledning kring frågor om riskhantering, samt stöttar organisationen med utbildningar, workshops och kartläggningar inom arbetsområdet. Du arbetar nära verksamheten med stora möjligheter till att effektivisera och utveckla bankernas rutiner i frågor relaterat till riskhantering. För att kunna göra detta kontrollerar och analyserar du bankernas väsentliga risker samt säkerställer att bankerna har en effektiv och fungerande riskhantering. Två av de banker vi hjälper har tillstånd för metod för intern riskklassificering. Ditt ansvar är att arbeta med riskkontrollfunktionen i dessa banker. Du arbetar direkt underställd verksamhetschefen i OROCO men rapporterar även kontinuerligt till Vd och styrelse i respektive sparbank.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet att jobba med riskkontroll och kreditrisker, gärna i bank som har tillstånd till metod för intern riskklassificering. Du har en relevant akademisk examen och/eller en gedigen krediterfarenhet från bank/sparbank. Arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och nyfiken. Du är analytisk, har hög känsla för kvalitet och trivs såväl med självständigt arbete som i grupp för att på bästa sätt bidra till att uppnå övergripande mål. Vidare är du kommunikativ och prestigelös i ditt sätt att vara och kan tydligt och enkelt förmedla information både i tal och skrift.

Vad erbjuder vi?
Du får ett stort eget ansvar att utföra dina arbetsuppgifter självständigt men även för att bidra till dina kollegors, bankernas och bolagets utveckling. Arbetsuppgifterna kan utföras från någon av dina banker, på vårt kontor i Västervik eller från ditt hemmakontor. Vi är ett ungt lärande bolag som är i ett spännande skede utvecklingsmässigt där vi jobbar tillsammans för att förena våra kunders unika kulturer och behov till en kultur hos oss. Vi har en stark tilltro till självledarskap och hos oss har du möjlighet att utveckla din fulla potential.

Mer information och ansökan
Intresserad? Då vill vi veta mer om dig nu! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan till personalchef , eller kontakta Jörgen Pettersson, chef för OROCO, på tel 0490-815151. Sista ansökningsdag är 31 januari 2021. Facklig kontaktperson är Therese Löwenstam Aupers, tel.nr 0490- 81 50 45.