Om OROCO
Vi startade vår verksamhet i oktober 2018 och är ett helägt dotterbolag till Tjustbygdens sparbank AB med huvudkontor i vackra sommarstaden Västervik. Bolaget består av åtta personer varav tre jobbar med riskkontroll. Ostkustens Risk & Compliance AB utför compliance- och riskkontrolltjänster åt tio sparbanker och hjälper dem att utveckla sin verksamhet.

Om jobbet
I rollen som riskkontroller har du en rådgivande funktion till styrelse och bankledning kring frågor om riskhantering, samt stöttar organisationen med utbildningar, workshops och kartläggningar inom arbetsområdet. Du arbetar nära verksamheten med stora möjligheter till att effektivisera och utveckla bankernas rutiner i frågor relaterat till riskhantering. För att kunna göra detta kontrollerar och analyserar du bankernas väsentliga risker samt säkerställer att bankerna har en effektiv och fungerande riskhantering. Du arbetar direkt underställd verksamhetschefen i OROCO men rapporterar även kontinuerligt till Vd och styrelse i respektive sparbank.

Du jobbar med två till fyra sparbanker men även med ett funktionsbaserat ansvar för ett visst område som berör samtliga sparbanker.

Vem är du?
Vi söker dig som arbetat i en finansiellt reglerad verksamhet och som har erfarenhet av att hantera frågeställningar inom detta område. Du har en relevant akademisk examen, arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och nyfiken. Du är analytisk, har hög känsla för kvalitet och trivs såväl med självständigt arbete som i grupp för att på bästa sätt bidra till att uppnå övergripande mål. Vidare är du kommunikativ och prestigelös i ditt sätt att vara och kan tydligt och enkelt förmedla information både i tal och skrift. Har du SwedSec-licens för ledning och kontrollfunktioner är det meriterande men inget krav.

Då två av de banker vi jobbar med tillämpar IRK-metod för beräkning av kreditrisker är kunskap och erfarenhet på detta område extra meriterande.

Vad erbjuder vi?
Vi är ett ungt bolag som är i ett spännande skede utvecklingsmässigt där vi jobbar tillsammans för att förena våra kunders unika kulturer och behov till en kultur hos oss. Du har ett stort eget ansvar att utföra dina arbetsuppgifter självständigt men även för att bidra till dina kollegors och bolagets utveckling. Arbetsuppgifterna kan i hög utsträckning utföras från ditt hemmakontor och/eller på någon av dina banker eller på vårt kontor i Västervik. Du behöver dock vara beredd på en del resor för att besöka dina banker. Vi är ett lärande företag med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss.

Mer information och ansökan
Intresserad? Då vill vi veta mer om dig nu! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan till personalchef laila.werme@tjustbanken.se, eller kontakta Jörgen Pettersson, chef för OROCO, på tel 0490-815151. Sista ansökningsdag är 27 september 2020.