Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Betala på resan

Betala på resan

Trevlig resa! Med våra tips kan resan bli ännu trevligare. Förse dig med kort, resevaluta och ha koll på koder och telefonnummer.

Ska du ut och resa?

Med något av våra bank- eller betalkort är du utrustad med en "valuta" som gäller i så gott som i alla världens länder. Skulle du bli av med ditt kort, kan du spärra det med ett telefonsamtal.


Tips om kortanvändning utomlands

  • Kortservice Utland hjälper dig att spärra kortet. I vissa fall kan du få ett nytt kort eller hjälp med nödkontanter. Kortservice Utland når du dygnet runt, året om på +46 8 411 10 20. Dit kan du även ringa collect call - mottagaren betalar.
  • För att undvika ett större växlingspåslag rekommenderar vi att alltid betala med kortet i landets valuta. Du bör reagera om köpnotan är utställd i svenska kronor eftersom du har rätt att göra betalningen i landets valuta.
  • Det kan vara en bra idé att ha flera kort med på resan. Med vårt betal- och kreditkort kan du få alla semester- eller reseutlägg specificerade på en räkning och dessutom en räntefri kredit på upp till 55 dagar, vilket kan vara bra vid exempelvis oväntade utgifter.
  • Betalar du utlandsresan med kortet får du en kompletterande kortförsäkring.
  • Om du före avresa vill kolla upp hur många uttagsautomater som finns i det landet du ska åka till kan du göra det här för Visa eller för MasterCard och Maestro.

Resevaluta

Hos oss kan du, på ett enkelt och tryggt sätt, köpa din resevaluta. Var ute i god tid innan din resa då det kan ta ett par dagar att få hem valuta, speciellt om du reser till mer exotiska platser. Är du kund i en annan bank kan du ändå köpa resevaluta hos oss, mot en avgift. Beställ resevaluta genom att ladda ned vår valutablankett som du hittar till höger på sidan. Fyll i den digitalt och mejla in den på info@tjustbanken.se eller lämna in den när du kommer in till oss på bankkontoret. Trevlig resa!

Facebook

svar dina frågor direkt Facebook.

Flygplan resa

Beställ din resevaluta hos oss!

Ska du ut och resa? Hos oss kan du på ett enkelt och säkert sätt köpa din resevaluta, oavsett banktillhörighet.

Unimon

Växla enkelt och tryggt med Unimon

Beställ din resevaluta direkt på nätet och betala online hos Unimon. Hämta resevalutan tryggt och smidigt hos ditt närmaste postombud!

Stäng Skriv ut