E-faktura

Med e-faktura får du dina räkningar samlade i internetbanken, vilket ger dig kontroll och en bra överblick av din ekonomi.

Skaffa e-faktura via internetbanken

  • Logga in i internetbanken
  • Gå till Startsida/Betala och överföra/E-faktura/Lägg till betalningsmottagare e-faktura
  • Följ instruktionerna på skärmen

Du kan också anmäla dig till e-faktura när du betalat dina räkningar i internetbanken. Där får du upp en lista av företag som du just betalat och som kan skicka e-faktura till dig. Nästa gång får du en e-faktura från företaget direkt till din internetbank. 

Påminnelse via sms eller mail 

Om du vill kan du få en påminnelse via SMS eller e-post varje gång det kommer in en ny e-faktura till din internetbank. Anmäl dig till bevakningstjänsten i den tidigare versionen av internetbanken under Startsida/Beställ tjänster/Anslut bevaka ärenden när du är inloggad i internetbanken.

Autobetalning av e-faktura

När du väljer autobetalning kommer e-fakturan att visas i "Dokument" i din internetbank men fakturans belopp betalas utan att du behöver godkänna varje betalning. Du kan ändra eller ta bort betalningen fram till uttagsdatum om du så önskar.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att betala räkningar på och passar bra för återkommande räkningar. Med Autogiro dras betalningen automatisk på rätt dag. Har du internetbanken med säkerhetsdosa kan du teckna nya autogiromedgivande till företaget. Du gör det under Betala/Överföra/Autogiro när du är inloggad. Du kan också teckna nya medgivanden genom att kontakta företaget direkt.

Internetbanken

Betala dina räkningar till bank- och plusgiro när och var du vill via internetbanken. Du kan lägga in dina betalningar i förväg och ange datum när de ska utföras. Internetbanken ger en bra överblick på kommande och genomförda betalningar. Tjänsten ingår i våra kunderbjudanden och ansökan gör du via våra kontor. Läs mer om internetbanken

Girobetalning

Girobetalning kopplas till ditt privatkonto eller servicekonto i banken. Du får ett häfte med förtrycka betalorder. När du ska betala fyller du i en betalorder och postar det tillsammans med inbetalningskorten. Det tar två till tre bankdagar från det att du postat kuvertet tills betalningsmottagaren har pengarna.

Du skaffar Girobetalning genom att besöka ditt bankkontor eller ringa  0771-22 11 22.