Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank, BankID
Händelser i livet
Om oss
Hållbarhet och hållbarhetsarbete
Om Tjustbygdens Sparbank

Nyhetsbrev Nyckelkund

Three people having a forest meeting

Hållbarhet i spara-rådgivningen

När vi ger dig rådgivning om sparande får du frågor om dina hållbarhetspreferenser, det vill säga vad du har för önskemål på hållbarhet när du ska spara. Det finns nämligen olika typer av hållbart sparande. Det kan innebära att vissa bolag och branscher väljs in i en fond av hållbarhetsskäl eller att andra väljs bort. Men det kan också handla om att fonden investerar i bolag i förändring.

Få koll på hemmets energianvändning

  • Minska din energianvändning
  • Sänk dina kostnader
  • Bra för plånboken - och för miljön

 

I samarbete med företaget Hemma erbjuder vi dig att göra en kostnadsfri energikoll. Du får tips på hur du kan minska din energianvändning och sänka dina elkostnader. 

Ungdomsekonom Christoffer

Så får du mer pengar över varje månad

Höjd ränta, inflation och lågkonjunktur – det är lätt att känna oro över ekonomin. Hur ska man tänka och vad är det egentligen man behöver hålla koll på? ”Prioritera, planera och se till att ha koll på inkomster och utgifter”, säger Christoffer Olsson, ungdomsekonom på Tjustbygdens Sparbank i Västervik.

Våra bästa tips

Avsluta ett abonnemang och starta ett sparande

Med Abonnemangshjälpen som finns i appen kan du få du koll på alla dina abonnemang. Om du vill säga upp sådant som du inte använder ordnar Minna Technologies, som tillhandahåller tjänsten, det åt dig. Nu kan du också samtidigt välja om du vill starta ett sparande på valfri summa.

Utforska vår bostadsguide

Bolån handlar förstås mycket om räntor och amortering. Men det finns mycket annat som också hänger ihop med ditt hem. Vill du få överblick över sparande, försäkringar eller det juridiska? Bostadsguiden är ett verktyg för dig som vill utforska hur boendets kostnader hänger ihop med din övriga ekonomi.

Samla din tjänstepension

Har du haft olika arbetsgivare genom åren? Då kan det hända att du har tjänstepension på lite olika ställen också. Om du samlar din tjänstepension hos oss kan du överblicka den i app eller internetbank och enkelt byta fonder. Det finns en steg-för-steg-guide för varje avtalsområde som visar hur du flyttar din tjänstepension.