Hoppa till textinnehållet

Månadsspara

Sparade pengar på banken innebär både trygghet och frihet att köpa det du vill. Att månadsspara är det enklaste sättet att spara.

Ett sparande som växer

 • Bestäm ett belopp som dras från ditt lönekonto varje månad.
 • Sparandet går automatiskt.
 • Månadsspara i fonder så sprider du ut dina köp av fondandelar och minskar risken att du köper allt vid fel tillfälle.

3 bra saker med att månadsspara

 • Du sprider risken över tid
  Genom att spara lite varje månad, istället för att sätta in ett större engångsbelopp, minskar du risken att köpa vid fel tillfälle. Om fonden har sjunkit i värde är den ju billigare! 
 • Sparandet blir av
  Det bästa sparandet är det som blir av. Så börja månadsspara, vilket betyder att pengarna automatiskt dras från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer. 
 • Ränta på ränta-effekten
  Det är inte bara pengarna du sätter in som kan ge avkastning, du kan även få avkastning på avkastningen. Över tid kan ränta-på-ränta-effekten göra stor skillnad!

Exempel: Om du sparar 10 000 kronor och avkastningen är 10 procent, då ökar kapitalet med 1 000 kronor. Om avkastningen är 10 procent även nästa år, då ökar kapitalet med 1 100 kronor (10 % av 11 000 kr).

Starta ett månadssparande – i tre enkla steg

Välj belopp att månadsspara

Att månadsspara är det enklaste sättet att spara. Bestäm ett belopp som dras automatiskt från ditt lönekonto varje månad. I tabellen längst ner ser du hur mycket ett månadssparande kan ge.

Picto: orange 1

Välj hur du vill spara

Månadsspara i fonder på ett enkelt sätt i investeringssparkonto (ISK) utan krångel med deklaration och skattekonsekvenser. Om du sparar till buffert, välj e-sparkonto eller spara med 1% ränta med vårt Månadssparkonto

Picto: orange 2

Välj hur du vill placera

Vi har placeringar både för dig som är en aktiv sparare och för dig som vill att sparandet ska vara bekvämt och enkelt. Du kan också välja hållbara placeringar.

Picto: orange 3

Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i finansiella instrument innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet.