Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Ställ din fråga här

Vår växel: 0490-81 50 00
Kundcenter Privat: 0771-22 11 22
Digital Support: 0771-97 75 12
Spärrservice: 08-411 10 11

Aktier

Aktier

Bli en av företagets delägare. En aktie är en ägarandel i ett aktiebolag. När ett aktiebolag bildas betalar stiftarna in ett aktiekapital. Om aktiebolaget är registrerat på en börs kan aktierna handlas av alla som vill. Börskurserna påverkas av många faktorer, men i botten är förstås företagets resultat den grundläggande kursfaktorn. Det underlättar om du är beredd att engagera dig i ditt sparande och att du följer med i aktiemarknaden.


  • Kan ge god avkastning, till högre risk
  • En aktie påverkas av både den globala ekonomin och resultatet för det enskilda bolaget
  • Analyser underlättar investeringsbeslut

Hur kommer jag igång med aktiehandel?

För att köpa och sälja aktier behöver du en värdepapperstjänst. Vilken tjänst som passar dig beror bland annat på hur ofta och hur mycket du vill handla.

Du kan själv öppna Värdepapperstjänsten om du loggar in i internetbanken eller Mobilbanken. Du är också varmt välkommen att kontakta oss för att komma igång.
Facebook

svar dina frågor direkt Facebook.

Stäng Skriv ut