Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset - tips för dig som kund

Coronaviruset covid-19 förändrar hela tiden läget – på börsen, men också genom beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas.  

Gör dina bankärenden hemifrån

Betala räkningar, gör överföringar, skicka pengar, se över dina placeringar och mycket mer. Med våra digitala tjänster kan du enkelt hålla koll på och hantera din ekonomi hemifrån. Vi guidar dig i hur du kommer igång.

Young woman with tattoos using laptop in the grass.

Hitta snabbt informationen du söker

Vi inför möjlighet att skjuta amorteringen

Som lokal sparbank vill vi att människor, företag och bygden ska fortsätta utvecklas och växa. Nu ger vi dig som är privat- eller företagskund hos oss möjlighet att tillfälligt pausa din amortering om din ekonomiska situation har påverkats av coronaviruset.

Far och dotter

Hur får man en sund och hållbar ekonomi i kristider?

Sedan coronaviruset blev en del av vår vardag har många svenskars ekonomi förändrats. Ta del av tipsen för en hållbar ekonomi i kristider.

Male hands writing on linen cloth - small business

Behöver du hjälpa en närstående att betala räkningar?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Woman using her laptop at a coffee shop.

Ekonomitips i samband med covid-19 - Ta del av reportaget i P4 Kalmar

"Är man uppsagd eller permitterad, gör en budget. Titta på vilka inkomster och utgifter du har och prioritera vad som är viktigast just nu. Har din ekonomi inte påverkats, fortsätt investera, vi vill inte att Sverige ska stanna upp" säger Anna Nordén, privatmarknadschef på Tjustbygdens Sparbank.

Privatmarknadschef Anna Norden, och en bild på en plånbok med pengar i

Sex tips för att ställa om under krisen

Krisen har för många inneburit tuffa utmaningar. Men kris kan också medföra möjlighet till förändring. Här får du tips om hur du kan använda tiden under krisen för att se över sin kompetens för såväl nuvarande som framtida jobb.

Handshake during business lunch.

Är du drabbad av Corona och inte kan jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Vår expert tipsar om hur man kan se om sin ekonomi i oroliga tider.

Mother with two children looking at different devices.

Hur ska man tänka kring pensionen?

 Hur ska man egentligen tänka kring sin pension i ljuset av coronakrisen – och särskilt om den är närstående?

A couple looking out over the city.

Fribeloppet för studiemedel tas tillfälligt bort

Fribeloppet slopas under 2020 för att fler ska kunna avlasta vården och andra samhällsbärande sektorer utan att studiemedel ska påverkas.

Woman in the city holding a coffee mug.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Woman and man looking at a computer screen.

Vad händer med bostadsmarknaden?

Arbetslöshet som spås stiga, och en allmän sättning i ekonomin som spår av coronakrisen. Hur påverkar det utvecklingen på bostadsmarknaden?

Two young women looking out over the city.

Hur påverkas min resa?

Har du en planerad resa eller funderar på att boka? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet.

A couple with suitcases in the city.

Vanliga frågor och svar i spåren av covid-19

Just nu är det många som upplever att deras privatekonomi påverkas.  Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Two men with yoga mats.

Vi finns alltid här för dig - dygnet runt, året om

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Family chilling in the sofa.

skyddar du dig från bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på.

Smarta apptips för en enklare vardag

Med omtanke om de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor och istället använda vår app eller vår internetbank för att göra dina banktjänster.

Mer information