Hoppa till textinnehållet

Covid-19 Stöd till dig som företagare

Coronaviruset covid-19 påverkar allt just nu – inte minst landets företag. Vi tar de utmaningar som råder just nu på största allvar och arbetar intensivt på att ta fram lösningar för att hjälpa er.

För att ge översikt över situationen och försöka förenkla vardagen lite samlar vi löpande information, råd och tips.

Vi inför möjlighet att skjuta amorteringen

I oroliga tider måste man hjälpas åt. Därför ger vi nu dig som är privat- eller företagskund hos oss möjlighet att tillfälligt pausa din amortering om din ekonomiska situation har påverkats av coronaviruset covid-19.

Det gör att du kan skjuta på återbetalningen av dina företagslån i upp till 6 månader för att säkerställa att din ekonomi hinner stabilisera sig

Woman in the city holding a coffee mug.

Nu kan du ansöka om Likviditetslån

Regeringen har infört en lånegaranti som ska hjälpa bankerna att stötta de företag som har fått ekonomiska bekymmer på grund av krisen. Våra företagskunder kan nu ansöka om ett likviditetslån med statlig lånegaranti.

 

  • Individuell ränta utifrån dina ekonomiska förutsättningar
  • Löptid på 36 månader
  • Amorteringsfritt första 12 månaderna
Woman using her laptop at a coffee shop.

Bankens stöd till lokala företagare i Coronakrisen

Plan på näringslivsstöd på 5 miljoner kronor, möjlighet till likviditetslån, uppstart av Företagsakuten med starkt subventionerad rådgivning från revisorer och konsulter och amorteringslättnad - Ett urval av åtgärder banken infört för att stödja de lokala företagen i Coronakrisen.

Extra stöd till rådgivning i ekonomi & juridik

Att ha ordning och reda på ekonomin och känna en trygghet i att ha koll på alla siffror är helt avgörande för att man ska kunna fatta goda beslut. I Covid-19 är det extra utmanande.


Behöver ditt företag hjälp med ekonomiska eller juridiska frågor kopplat till situationen med Covid-19? Nu erbjuds flera möjligheter till stöd.

Two women in front of a laptop

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram en rad nya åtgärder som ska minska de negativa effekterna för dig som företagare.

Two focused people in a meeting.

Beräkna kostnadseffekt vid regeringens stöd

Vi har till stöd för dig som företagare tagit fram beräkningsverktyg att använda i syfte att undersöka hur vissa finansiella lättnadsåtgärder kan komma att påverka din företagsekonomiska situation.

Woman working on computer while eating a salad

Pandemins effekter och råd till dig som driver företag

Företagsrådgivaren Pål berättar om nuläget och ger sina råd till företagare.

Lösningar kring lån och finansiering

Vi förstår att det är många företag som har det tufft just nu och inte får in tillräckligt med likviditet för att betala ut löner, leverantörer och liknande. Vi har fler upplägg som kanske kan hjälpa till att förbättra likviditeten om det behövs.

Business woman at a restaurant.

Vanliga frågor och svar i spåren av covid-19

Just nu är det många som upplever att deras privatekonomi påverkas.  Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Two men with yoga mats.

skyddar du dig från bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på.

Smarta apptips för en enklare vardag

Med omtanke om de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor och istället använda vår app eller vår internetbank för att göra dina banktjänster.

Mer information

Vi finns här för dig, dygnet runt, året om

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.