Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Sparbankshjälpen

Sparbankens insatser i Covid-tider

 

Just nu tar vi flera initiativ för Tjust för att lokalt mildra de omedelbara ekonomiska effekterna av Coronakrisen. 

Sparbanken har beslutat om ytterligare stöd riktat till föreningar i Västerviks Kommun. Genom en extra avsättning på två miljoner kronor från Sparbanksstiftelsen erbjuds nu stöd till ideella föreningar, med en tydlig inriktning på barn- och ungdomsverksamhet, som drabbats ekonomiskt till följd av coronaviruset. Sparbankshjälpen är ett extra stöd, utöver alla våra övriga stora satsningar för att bidra till ett hållbart lokalsamhälle där människor, företag, föreningar och bygden kan fortsätta utvecklas och växa.

För föreningar

Vi vill ge lokala föreningar möjlighet att fortsätta bedriva sina verksamheter även under coronakrisen.

Sparbanksstödet är till för att stötta föreningar, med fokus på barn- och ungdomsverksamhet, som fått intäktsbortfall eller utökade kostnader för inställda arrangemang eller aktiviteter som skulle ha skett i närtid.

Sparbankshjälpen - Extra stöd till föreningar i kommunen

För företag

Vi vill även ge de lokala företagen möjlighet till stöd under coronakrisen. För oss är det viktigt att alla verksamheter som är behov av stöd just nu får bästa möjliga hjälp!

Läs mer om våra stöd till företagare:

 1. Företagsakuten

  Västervik Framåt har med vårt stöd lanserat Företagsakuten. Tjänsten är till för att hjälpa företag med expertrådgivning genom Covid-19.

  Läs mer om Företagsakuten >

 2. Utbildningar för permitterade

  I dagens läge har flera lokala företag permitterat personal. Vi vill stödja företagen och personalen genom att ge möjlighet till utbildning under den permitterade tiden.

  Läs mer om utbildning för permitterad personal >

 3. Kampanjen ”Glöm inte oss”

  Vi har alla våra favoriter. Lokala restauranger, frisörer, kaféer, hotell, butiker och tjänsteföretag, som alltid finns där när vi behöver dem. Nu behöver de oss! Vi har producerat en kampanj där vi uppmärksammar våra lokala företag lite extra.

  Läs mer om kampanjen >

Vårt löfte till dig som är, eller vill bli, kund i Sparbanken

Vi arbetar för att ge våra kunder den allra bästa hjälpen med sin ekonomi. Det handlar om att ge initierade råd, förstklassig service och att tillhandahålla moderna, konkurrenskraftiga tjänster och att ständigt utveckla nya.

Allt vårt överskott kommer våra kunder tillgodo på flera sätt. Det återinvesteras i banken, i människor och företag på orten och i samhället. Det ger en stabil, trygg bank som ständigt kan utvecklas. Och det skapar möjligheter för individer, näringsliv och orten att växa sig starkare. Som kund hos oss är du en viktig del i detta kretslopp. Tack!

Gruppbild på rådgivare