Hoppa till textinnehållet

Ungdomsstipendium

Från och med 2022 kommer vi dela ut stipendier till unga eldsjälar och talanger inom idrott och kultur i vårt verksamhetsområde. Detta gör vi för att uppmuntra duktiga och engagerade personer och ge dem möjlighet att fortsätta utvecklas inom sitt område.

Ansökningsperioden är nu stängd. Varmt välkommen in med din ansökan under nästa period.

Förutsättningar

Den som söker eller blir nominerad ska vara, eller varit, bosatt i vårt verksamhetsområde samt under utdelningsåret ha fyllt 15 år, men ännu inte fyllt 23 år.

Stipendiet delas ut till personer som visar engagemang, driftighet och kunnande inom sitt område och på så sätt positivt bidrar till sin omgivning. Personen ska vara verksam inom kultur, som exempelvis musik, konst, teater eller dans, eller inom idrott.

Stipendiesumman är avsedd att användas för utbildning/utveckling inom stipendiatens område.

Utöver det personliga stipendiet på 5000 kr kommer stipendiatens förening (eller motsvarande) få en gåva på 5 000 kr. 

Vid beviljat stipendium

Den som blir tilldelad ett stipendium kommer att få stipendiet utdelat på en föreningssammankomst eller vid en utdelning på banken. Vid dessa tillfällen kan det förekomma att press och media bjuds in. Nära anhöriga är välkomna att delta vid utdelningen.

Stipendierna får användas fritt av mottagaren.

Mottagaren ska uppfylla ett eller flera av följande kriterier:

  • Hen ska vara engagerad i sin idrott eller kulturella intresse och uppvisa en vilja att träna och utvecklas utöver det vanliga.
  • Hen ska vara en ambassadör för sitt intresse, en god förebild för andra unga, en god kamrat, och villig att dela med sig av sin kunskap exempelvis som ledare eller domare.
  • Hen ska ha uppvisat goda resultat inom sitt område, utvecklats eller anses som lovande.

Stipendiater 2022

Ungdomsstipendiater 2022

Stort grattis säger vi till Alice Jiborn, Hanna Stalebrant och Lova Cederström som fick motta Ungdomsstipendiet 2022.

  1. Alice brinner för att föra sina fantastiska kunskaper inom hockeyn vidare till andra tjejer i kommunen och jobbar ideellt som hockeytränare.

  2. Hanna brinner för orientering och är både själv mycket framgångsrik och för också vidare sina kunskaper genom sin roll som ungdomsledare.

  3. Lova driver dansföreningen DSVK tillsammans med andra ungdomar där de stärker och förenar dansintresserade barn- och ungdomar i kommunen. Dans är också en aktivitet hon själv är väldigt framgångsrik inom.