Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Vill du förverkliga din dröm?

Då är Sparbankens Ungdomsstipendium något för dig. Du kan ansöka om upp till 25.000 kr. Stipendierna är avsedda att användas för någon form av utveckling inom ett område som du verkligen brinner för. Det kan till exempel gälla utbildning, träningsläger eller praktik.

Nedan har vi samlat all information du kan tänkas behöva inför din ansökan. Vi berättar om vem som kan söka, vad man kan söka stipendium för och så inspirerar några av våra tidigare stipendiater dig med sina äventyr.

När du behöver pengarna hör du av dig till oss för att utbetalning ska ske. När du sen är hemma igen från din resa vill vi gärna att du delar med dig av dina erfarenheter i en kort berättelse med bilder. Lät det enkelt? Det är det, så vad väntar du på!

Vem kan söka?

Du som söker stipendium ska vara 15-23 år och vara eller tidigare ha varit folkbokförd i Västerviks kommun. Du behöver ett konto i Tjustbygdens Sparbank dit stipendiepengarna betalas ut. Behöver du hjälp att öppna ett konto, hör av dig till oss. Vårt stipendium kan sökas flera gånger, även om du tidigare har blivit beviljad ett stipendium, så länge du kan visa på utveckling inom ditt intresseområde.

Viktiga dokument

Vad kan jag söka stipendium för?

Du kan söka stipendium för att fördjupa dig inom något av områdena kultur, idrott, studier eller praktik, i Sverige eller utomlands. Obligatoriska kurser inom grundskola/gymnasieskola är det enda som vi inte beviljar stipendium för. Att fördjupa sig i något handlar om att vilja utvecklas vidare och det är precis det vi hoppas att ett stipendium kan göra för just dig. Tänk på att våra stipendier är avsedda för att vara en delfinansiering. Detta innebär att du måste kunna visa att du har tänkt att finansiera resterande del på egen hand, tex. genom sparade pengar eller CSN.

Har du frågor?

Om du har frågor gällande våra stipendier eller din ansökan, hör av dig direkt till vår ungdomsekonom, Christoffer Olsson. Ring, sms:a eller mejla.

072-733 52 37

christoffer.olsson@tjustbanken.se

Vi har förverkligat våra drömmar