Meny
Om Sparbanksstiftelsen
Kickbikeåkning i aktivitetspark

Aktivitetspark och miniarenor för spontanidrott i Västerviks kommun

Vi är riktigt glada över att kunna meddela att vi tillsammans med Västerviks kommun kommer möjliggöra bygget av en aktivitetspark på Bökensved Arena. En plats för skateboard kickbike, klättring och härlig gemenskap. Det kommer också byggas flera miniarenor för spontanidrott i anslutning till skolor i kommunens landsbygdsorter. Inriktningen är att genomförandet ska ske under perioden 2023-2024. Vi bidrar med en medfinansiering på 10 miljoner kronor för att möjliggöra projektet.

Onsdagen den 23/3-22 fastställdes vårt samarbete med kommunen där vi tillsammans kommer arbeta med en gemensam inriktning för en stor satsning på rörelse och aktivitet för barn och unga. Satsningen är en del i att möjliggöra för spontanidrott och på ett lekfullt sätt skapa intresse och möjlighet till rörelse.

Kickbikeåkning i aktivitetspark
Kickbikeåkning i aktivitetspark

- Denna satsning på spontanidrott och rörelse är vår största samhällsinvestering någonsin från Tjustbygdens Sparbank och den känns helt rätt! Vi vet att en skatepark varit efterfrågad länge och av många. Tillsammans med miniarenorna så bygger vi något för barn och unga i hela kommunen, berättar Lotti Jilsmo, verkställande tjänsteman på Sparbanksstiftelsen Tjustbygden.