Meny
Om Sparbanksstiftelsen

Ridläger för kommunens ridskolor

Två tjejer står vid en häst.

Västerviksortens Ryttarförening, Gamleby Ridklubb och Överums hästsportförening. Tre fantastiska ridklubbar som ger alla en möjlighet att utvecklas inom häst och ridsport.

Under 2019 började klubbarna planera utvecklingen av sina dressyr- och hopplag tillsammans och den 15 juni 2020 var det dags för ett spännande ridläger - En aktivitet som ska ta ridsporten i kommunen till nya höjder. Inte bara sportsligt, utan även socialt

54 ryttare, från nybörjare till elit, från de tre klubbarna deltog i lägret som pågick i två dagar. Platsen var Målserums ridanläggning i Västervik.

Genom bankens stöd på 350 000 kronor bjöd lägret på ridning och sociala aktiviteter och föreläsningar om hur man som ryttare bäst tar hand om sin fysik för att må bra och prestera på topp.

Lotta Björe, ansvarig tränare under ridlägret, är en av landets mest meriterade tränare.

Vi frågade Ellen Thunberg (med valacken Gliften Hero) och Isabell Lindved (med valacken Ballinaclough Blue Star) om deras förväntningar.

Jennie Norström - Projektledare

– Jag har aldrig hört talas om en så här stor och bred enskild satsning inom svensk ridsport, så vi ser verkligen fram emot att se hur det tas emot och vad det får för effekter, säger Jennie Norström, som leder projektet.

Ridlärare under ridläger 2020