Tjänsten ID-skydd för företag ingår i företagspaketen "Plus" och "Bokför" och erbjuds i samarbete med vår partner cxLoyalty International AB.

Med ID-skydd för företag kan du få hjälp med följande:

  • upprätta en bedrägerispärr som gör det omöjligt att ta krediter*
  • bestrida och avvisa obefogade betalningskrav
  • fastställa om skuldsaldo existerar hos Kronofogden
  • avlägsna orättmätiga anmärkningar i kreditupplysningsdatabaser och därmed återställa företagets kreditvärdighet
  • inhämta upplysningar från myndigheter till exempel Bolagsverket
  • begära att felaktiga uppgifter som registrerats i Bolagsverkets register revideras
  • personlig rådgivning om vad du kan göra i förebyggande syfte för att minska risken för att ditt företag ska bli utsatt för en identitetsstöld/bolagskapning

Vad är bolagskapning?

Bolagskapning innebär att någon utan samtycke använder företagsuppgifter eller annan information för att begå bedrägeri som kan medföra ekonomiskt förlust för ditt företag. Det kan vara både obehagligt och tidskrävande och kan framförallt leda till att det riktas stora ekonomiska krav mot ditt företag.

Med tjänsten ID-skydd för företag får du hjälp av någon med erfarenhet, kontakter och kunskap av att arbeta med bolagskapningar, medan du kan fortsätta fokusera på det som är viktigt - att driva ditt företag.

Har du blivit utsatt för bolagskapning?

Skulle du på något vis misstänka att en bolagskapning har skett kontaktar du ID-jouren direkt som finns tillgänglig för att besvara dina frågor och ge personlig service dygnet runt.

Tjänsten ID-skydd för företag innehåller ingen bevakning av företagsuppgifter eller någon garanti för att ditt företag inte kan bli utsatt för bolagskapning.

Läs mer om ID-skydd för företag