Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Om oss
Hållbarhet och hållbarhetsarbete
Om Tjustbygdens Sparbank

Trippolo

öppnar sin tredje butik

"Second hand på nätet blir allt större och det gäller att hänga med på den resan."

Ägaren, Kristian, på Trippolo visar upp skivor i butiken

Lagom till tioårsjubileet av Trippolo 2023 öppnar ägaren Kristian Gustavsson sin tredje butik – där det blir premiär för begagnade damkläder och heminredning.

Med en stor lokal på totalt 800 kvadratmeter i gallerian Västerport ökas också satsningen på näthandel – de 20 procent av omsättningen som den delen utgör i dag kommer garanterat att växa.

– Butiken på Brunnsgatan är på 190 kvadratmeter med lager och Bredgatan 240 kvadratmeter med lager. Att den nya är så pass mycket större ger helt andra möjligheter. Jag ska anställa fyra nya medarbetare och därifrån ska handeln via nätet skötas, berättar Kristian.

Att fortsätta utvecklas digitalt är något som ligger i tiden och betydelsefullt att kunna erbjuda sina kunder.

– Det är en jätteviktig kanal och vi använder oss av Tradera, innan vi på enkelt sätt skickar våra varor ut både i Sverige och övriga Europa. Second hand på nätet blir allt större och det gäller att hänga med på den resan. Den stora fördelen med att gå via Tradera är att de lägger ut alla bilder och sköter marknadsföringen av produkterna.

Skivor i Trippolos butik

Hos Trippolo kan man bland annat hitta ett brett utbud av LP-skivor.

Kristian arbetade tidigare i över 20 år på Åhléns i Västervik. Framför allt på mediaavdelningen – där försäljningen av skivor och filmer minskade mer och mer. 2010 valde han att plugga en chefs utbildning på distans vid sidan av sitt yrke och lagom till att den avslutades 2013 blev han uppsagd.

– Timingen var perfekt och gjorde att jag snabbt kom till skott med att starta en egen verksamhet. Det var precis vad jag ville göra och att det blev just inom second hand beror på min stora passion för återanvändning och återbruk. På den tiden fanns inte så många sådana fysiska butiker i vår stad, så jag kom in i precis rätt skede. Fokus i den första butiken på Brunnsgatan låg på böcker, filmer, CD-skivor, spel, pussel och tv-spel.

– Det märktes direkt att det fanns ett intresse för begagnat, men man kan säga att det var några års inkörsport. 2016 kunde jag anställa för första gången och 2019 öppnade jag den andra butiken på Bredgatan. Där har vi både barn- och herrkläder, samt hela legosortimentet i nyskick och andra hobbyprylar.

Ordet semester existerar nog knappt i Kristians vokabulär. Han har i alla fall inte tagit ut någon sådan under de tio åren som entreprenör.

– Mina butiker har öppet året runt, alla dagar utom söndagar, juldagen och midsommardagen. Vi har till och med öppet på julafton och midsommarafton. Det är en service jag vill ge och brinner verkligen för second hand, kul att så många har upptäckt allt positivt det medför för både miljö och ekonomi, ler han.

Utomhusbild på butiken Trippolo i Västervik