Att känna sig säker på att få betalt i tid förenklar er likviditetsplanering. För kunderna är Autogiro ett enkelt och bekvämt sätt att betala på.

Tjänsten är helt elektronisk. Du hanterar företagets betalningar och medgivanden på filer som du skapar i ditt affärssystem och skickar till Bankgirot. Du har också möjlighet att automatisera avprickningen i kundreskontran. Med tjänsten får du även tillgång till verktyget Autogiro Online där du kan ta fram rapporter och administrera medgivanden via webben.

Medgivande mellan dig och dina kunder

Autogiro bygger på en överenskommelse, ett så kallat medgivande mellan dig och dina kunder. Ni kan erbjuda era kunder att anmäla sig att betala via Autogiro genom Medgivande via Internetbank, Medgivande via Hemsida eller medgivande på papper.

 

Autogiro Online

Autogiro Online är en webbtjänst inom Bankgirots Autogiro. Autogiro Online innehåller all information om dina betalare och betalningar. Här kan du också ändra eller makulera en betalning, lägga upp nya medgivanden, ändra och avsluta en betalares medgivande.
Du kan nå Autogiro Online på två sätt; via internetbanken eller genom direktinloggning via bankgirot.se.

Råd och tips

Med tilläggstjänsten Autogiroinformation via Internet får du tillgång till den senaste informationen om de kunder som valt att betala via Autogiro. Du behöver inte arkivera informationen och kan snabbt svara på frågor om autogiromedgivanden från dina kunder.