Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank, BankID
Händelser i livet
Om oss
Hållbarhet och hållbarhetsarbete
Om Tjustbygdens Sparbank

Experttips: Så säkrar du dina tillgångar med ett samboavtal

Yngre kvinna lastar in en stor tavla i sin bil

Som sambo saknar man den juridiska tryggheten man har som gift. Genom att skriva ett samboavtal skapar du trygghet för både dig själv och din partner och undviker onödiga konflikter i samband med en eventuell separation.

En bostad och bohag som köpts för gemensamt bruk delas lika mellan dig och din sambo vid en separation oavsett vem som betalat eller står på kontraktet. Vill ni ha en annan fördelning behöver ni skriva ett samboavtal.

Vad är ett samboavtal?

I sambolagen står det framför allt vad som händer när två sambor flyttar isär. Om man själv vill bestämma vad som ska hända vid en eventuell separation är det klokt att skriva ett samboavtal. Då gäller samboavtalet i stället för vad som står i sambolagen. På så sätt kan man undvika onödiga konflikter och missförstånd.

Exempelvis kan man bestämma att en soffa ska undantas från bodelningen. Man kan också klargöra vad i hemmet som införskaffats för gemensam användning.

Det går också att bestämma vad som ska hända med bostaden. Exempelvis om någon ska få bo kvar eller om försäljning ska ske.

Skriv ditt Samboavtal online

Vi på Tjustbygdens Sparbank har nu lanserat möjligheten att skriva juridiska avtal online och få juridisk rådgivning digitalt via Lexly med 20% rabatt. Att skriva ett samboavtal är exempel på en utav tjänsterna du kan nyttja som kund.

Hur skriver man ett juridiskt bindande samboavtal?

Ett smidigt sätt att skriva ett samboavtal är att göra det online via Lexly. Du kan skriva ett juridiskt korrekt samboavtal på bara 15 min. Vill du kan du också få digital hjälp direkt av en jurist. Då får du möjlighet att ställa kompletterande frågor och få svar på de funderingar du har.

Är du kund i Tjustbygdens Sparbank får du alltid 20% rabatt på tjänsterna. Att skriva samboavtalet online kostar då bara 556 kr (ord. 695 kr). Kom i gång direkt på: lexly.se/partners/tjustbygdens-sparbank 

(Källa: Lexly.se)