Betalningar till utlandet

Vi hjälper dig att göra dina utlandsbetalningar så snabbt, effektivt och tryggt som möjligt. För att pengarna ska hamna på rätt ställe är det viktigt att tänka på att få med rätt uppgifter i betalningen.

  • Snabbt och enkelt när du betalar via internetbanken
  • Välj hur snabbt betalningen ska nå mottagaren, normal eller expressbetalning
  • Du får uppgifter om genomförd betalning direkt i Internetbanken, eller via avi.

Internationella betalningar ingår i Internetbankens standardutbud och ska aktiveras innan du kan använda tjänsten. Aktiveringen gör du på bankkontoret eller via Kundcenter Privat (0771-22 11 22).

Vill du göra en enstaka betalning till utlandet kan du besöka ett bankkontor eller ringa Kundcenter Privat, där du loggar in med Mobilt BankID eller din personliga kod.

Betalningar från utlandet

Det enklaste och snabbaste sättet att ta emot en betalning från utlandet är att pengarna sätts in direkt på ditt konto. Lämnar du dina kontouppgifter till betalaren ökar du möjligheten att få in pengarna direkt till ditt konto på ett snabbt och billigt sätt.

  • Insättning direkt på ditt konto
  • Information om dina inbetalningar i internetbanken

IBAN och BIC?

IBAN är en internationell standard för kontonummer och används vid betalningar till och från utlandet. BIC och Nationellt ID är två typer av internationell standard för att identifiera banker i samband med utlandsbetalningar. BIC består av 8 eller 11 tecken. Ibland används ordet SWIFT istället för BIC.

Ditt IBAN och BIC ser du i internetbanken genom att klicka på ditt kontonummer och välja kontovillkor. Du kan också räkna ut det här nere.

IBAN-räknaren fungerar endast för konton i Swedbank och Sparbankerna. Ange alltid IBAN tillsammans med bankens BIC som är SWEDSESS (för Swedbank och sparbankerna).

Gör så här:

  • Skriv in clearing- och kontonummer i en följd utan mellanslag eller skiljetecken - tryck på "Räkna ut"
  • Börjar clearingnummer med 7 ska du skriva in 11 siffror, till exempel 71041234567.
  • Börjar clearingnummer med 8 ska du skriva in max 15 siffror, till exempel 832791234567890.