Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank, BankID
Händelser i livet
Om oss
Hållbarhet och hållbarhetsarbete
Om Tjustbygdens Sparbank

Vad kan banken hjälpa mig med?

Rådgivare Marie Källgren pratar i telefon

Vi har många duktiga rådgivare på plats i Västervik och Gamleby som kommer vara med dig genom hela processen. Vi hjälper dig att se över din budget, finansiering och ger dig ekonomisk rådgivning.

Ta kontakt med banken så tidigt som möjligt

Genom att ta kontakt med oss kan vi hjälpa till att räkna på din budget och ge dig ett lånelöfte inför bostadsbygget. 

Finansiering

Vi hjälper till med finansieringen för köp av tomt och hus. För att du ska kunna börja bygga så snart du hittat din drömtomt och hustyp så är det bra att ha ett lånelöfte klart så snart som möjligt. Prata med en rådgivare så hjälper vi dig med lånelöftet kostnadsfritt.

Avstämning kring byggnationen

När ni hittat det hus som ni vill bygga tar ni kontakt med oss för avstämning kring byggnationen, vilka kostnader och vilken egen insats det medför, och säkerställer att det är inom er budget/lånelöfte.

Inför byggstart så skickar du in bygglov, produktionskostnadskalkyl, startbesked, lyftplan, ritningar/teknisk beskrivning, förhandsvärdering av mäklare, och försäkringsuppgifter till oss.

Vi tar hand om era fakturor

När det är dags att börja bygga lägger vi upp ett byggnadslån till er för att betala kostnaderna för husbygget. Lånet är en form av kontokredit varifrån fakturorna för bygget betalas löpande allt eftersom bygget fortskrider. Detta är något vi på banken hjälper er med.