Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Om oss
Hållbarhet och hållbarhetsarbete
Om Tjustbygdens Sparbank
Vi brinner för Västerviks näringsliv

Reportage om lokala företagare

Som lokal Sparbank brinner vi för det lokala näringslivet. Här kan du ta del av reportage från våra besök hos några av kommunens lokala entreprenörer.

Ägaren Joakim Carlqvist utanför Stadshotellet i Vimmerby

Stadshotellen i Vimmerby och Västervik

Stadshotellen i Västervik och Vimmerby ägs sedan några år tillbaka av linköpingbaserade Joakim Carlqvist, som vill gynna det lokala men själv helst håller sig lite i bakgrunden.

Westbay Solutions ägare Eric Grönlund och Fredrik Hedberg

Westbay solutions

Ett av Västerviks mest expansiva företag är Westbay Solutions. Med smartness, lyhördhet och en vilja att utvecklas tillsammans med lokala underleverantörer går man från klarhet till klarhet.

Gruppbild på ägarna av ACT

ACT

De flesta företag har som ambitionen att växa, men att öka omsättningen med mer än 25 procent år efter år förblir för de allra flesta bara en dröm. För Västerviksföretaget ACT är det verklighet i allra högsta grad. 

Ägarna av Vikens kollar på ritning av nya lokalen

Vikens

De gamla vännerna John Widerström och Jesper Björkman har de senaste åren spanat efter potentiella lokaler i centrala Västervik där de kan förverkliga sin gemensamma dröm: att öppna ett uteställe där man både kan socialisera, aktivera sig, dricka något gott och få sig en bit att äta. I december 2022 slog de till.

Ägarna av Hallens framför sina bussar

Hallens 2.0

Utan Hallens stannar Västervik. Lite tillspetsat, men faktum är att Hallens Gruppen AB i sin roll som ansvarig för större delen av kommunens offentliga skoltransporter utgör en fundamental del för att vardagens ska fungera för hundratals enskilda och familjer, inte minst barn.  

Ägarna av Mellangården har ett samtal vid lantbruksmaskin

Moderna tider i Getterum

Landsbygden i Västerviks kommun blir knappast mer idyllisk än i Getterum strax söder om Hjorted. Längs en krokig väg kantad av skog, brukad åkermark och glittrande insjöar ligger lantbruket Mellangården. Här driver familjen Klasén en av landets modernaste mellanstora mjölkgårdar.

Ägaren, Stina, på Busfrö hjälper en kund

Busfrö

Secondhandkedjan som grundades i Västervik har vuxit till en franchise på 14 orter hittills.

 

Familjeporträtt - Tindered

Tindered Lantkök

Tindered gör medvetna och konsekventa satsningar på klimatsmarta alternativ. Nästa steg är att bli en aktiv del i elektrifieringen med en egen solcellspark.

Ägaren, Kristian, på Trippolo visar upp skivor i butiken

Trippolo

Lagom till tioårsjubileet av Trippolo 2023 öppnar ägaren Kristian Gustavsson sin tredje butik – där det blir premiär för begagnade damkläder och heminredning.